Early baking

Vaknade upp imorse igen och började baka, alltså jag är galen i att baka, haha.
Denna morgon bestämde jag mig för att göra blåbärsmuffins, och de vart så goda! 
Så idag får mamma ta med sig nybakade blåbärsmuffins till jobbet,
Är jag en snäll dotter eller vadå? ^^


Receptet:
100g rumstempererat smör
3 dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl creamfresh eller 1 dl gräddfil

Blanda allt i en bunke med slev eller visp, ingen speciell ordning eller nått sådant, blanda inte för länge bara för då blir de ej mjuka utan mer brödiga.

Blanda direkt ihop frusna blåbär med lite mjöl, mjölet hjälper så att ej blåbären sjunker ner i botten. 

Sedan skyndar du att blanda i blåbären med smeten, ta det försiktigt så att ej smeten ändrar färg av mosade blåbär. 

Lägg upp smeten i muffinsformar som är placerade i en muffinsplåt, jag använder min kära glass skopa som vanligt när jag lägger över smet i formarna!
Sedan nu innan du stoppar dessa i ugnen så strör du över lagomt med kanel, ströbröd och socker över muffinsarna, ej för mycket utan lagomt!
Detta är såklart frivilligt, men jag gillar lite mer krispig yta på dem!

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 min. 
När muffinsarna har svalnat så pudrar du över lite florsocker!





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0